Burkina Faso Turistik Vize

Burkina Faso turistik vizesi müracaatında bulunacak olan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları pasaport hamillerinin tamamı Bordo çipli ( normal )  Yeşi( hususi ) Gri ( hizmet ) vizeye tabidir. Siyah (diplomatik) pasaport sahipleri 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Burkina Faso vizesi müracaatlarında pasaport süresinin vize bitim tarihinden itibaren en az 6 geçerliliği olması zorunludur. 

Burkina Faso turistik vize müracaatları sadece 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık olarak müracaat edilmesi mümkündür. Burkina Faso turistik vize işlemleri ortalama 3 iş günü sürmektedir. Başvuru vize ücretleri Ankara Burkina Faso Büyükelçiliği vize bölümüne TL olarak nakit ödenmektedir.

Burkina Faso turistik vizesine başvuru yapacak olan bireyler için meslek ayrımı olmaksızın, her meslek grubu aşağıdaki evrakları ibraz etmekle yükümlüdür.


Burkina Faso Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar

1. Vize bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport aslı
2. Normal Biyometrik iki adet fotoğraf (arka fon beyaz)
3. Eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu 
4. Otel Rezervasyonu 
5. Uçak bileti rezervasyonu